Pompoensoep voor 4 personen 3 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes fijngesneden 2 groene pepers zonder zaadjes en fijngesneden 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel komijn gemalen of zaadjes 1liter groentebouillon 2 dl appelsap 1 banaan in plakjes 1 kleine pompoen in blokjes 4-5 eetlepels verse koriander of krul peterselie Olie, sjalotjes, groene peper, koriander, komijn en pompoenblokjes fruiten Dan bouillon, appelsap en de banaan erbij ? uur koken Pureer de soep Opnieuw opwarmen: proef op zout event. Serveren met scheut slagroom en laatste de koriander of peterselie toevoegen
Hai dear, het gaat goed, inderdaad op zoek naar een nieuwe koets. De oude ging wat vervelen. En met jou, ben je kokkie geworden?
Ach wat is druk, vandaag 9 boten gesluisd. Het seizoen loopt ten einde. 1 november is de laatste openingsdag, tot in maart gaat de sluis niet meer open.
Dank voor het toevoegen van de bijenpetitie-link. Niet alleen voor de bijen belangrijk, ook voor de bloemen, en voor ons voedsel dus.
op http://www.kokopell i-seed-f oundation.com/ kun je meer soorten leren kennen. We kopen er ook vaak zaad, helaas niet altijd goede kwaliteit. Gevolg van hun werkwijze. Als je wilt kan ik je wel wat info over de waterwegen in Bretagne sturen. Stuur dan m
en groene theeblaadjes erbij is ook lekker. ik eet die ook gewoon op. de blaadjes die ik heb heten gyokuro classic en zijn van de simon levelt. die lijken op matcha, wat DE japanse groene theespecialiteit is. maar duur en volgens de leveltvrouw doen die bl
hoeveel gember nodig is: ongeveer iets van een stukje wortel van bijv 1,4 bij 4 cm voor 1 of twee glazen (hangt ervan af hoe sterk je hem wilt). ik knijp het sap er zo uit via een sapmachine. je zou het misschien ook zo in het water kunnen laten trekken. d
gooi er van alles in, cranberries, bep noten en variabele vullingen...next time ga ik een exotische uitproberen, met vruchten....;-) krijgt direct spontaan speekselklierenacti viteit hier zeg...en dat op de vroege morgen... jij ook een fijne dag toegewenst
ben de laatste tijd in de "Mexicaanse "wraps...met heerlijke zure room of guacumole....;-)
voor de lyme is veel mineraalrijk zout gebruiken goed omdat zout antibacterieel is. het meeste zout is echter ontdaan van mineralen. ik zag dat jij ook weet hebt van goed zout: himalayazout
ik ga je laatste recept snel toch eens proberen. ik weet het verschil niet tussen kurkuma (geelwortel?) en gember, maar ik zal er snel achter komen. ik gebruik nu overdag veel heet water met gembersap erin (verse gember door de sapmachine gehaald) met een
ik was niet van plan die lyme voor altijd bij me te houden, maar sommigen beweren dattie nooit weg gaat. in elk geval ga ik voor klachtenvrij.