J?ai recu un mail de rupture. Je n?ai pas su repondre. C?etait comme s?il ne m?etait pas destine. Il se terminait par les mots: Prenez soin de vous. J?ai prise cette recommandation au pied de la lettre. J?ai demande a 107 femmes, choisies pour leur m?tier, d?interpreter la letter sous un angle professional. L?analyser, la commenter, la jouer, la danser, la chanter. La dissequer. L?epuiser. Comprendre pour moi. Repondre a ma place. Une facon de prendre le temps de romper. A mon rythme. Prendre soin de moi.
recept voor pasta sla met smoked salmon (de koude versie) benodigdheden: 2 lekkere tomaten pakje fijne gerookte zalm wat verse bieslook 2-3 eetlepels creme fraiche 110 g penne pasta 2 eetlepels olijfolie peper zeezout limoensap voor al deze ingredienten geldt dat de smaak ervan in grote mate smaak van t geheel bepaald (omdat er maar zo weinig ingredienten inzitten, is een vrij puur recept). een beetje kieskeurig shoppen dus :D 1. ontvel de tomaten om dat te doen: kerf n kruisje aan de onderkant (schilkant) van de tomaat, giet er koken water over, vaak is een minuutje al goed. koel ze daarna af onder de kraan, vervolgens kan je de tomaatjes makkelijk pellen snij de tomaten doormidden, verwijder de pitjes (doe ik niet trouwens, maar staat in t recept), en snij ze in langwerpige stukjes van ongeveer 1 cm breedte 2. snij de gerookte zalm ook in langwerpige stukjes van ongeveer 1 cm breed en zo'n 3-4 cm lang (een schaar is hier erg handig voor) 3. doe hetzelfde met de bieslook (stukjes van 1 cm knippen). je hebt bij elkaar 3 eetlepels nodig) 4. kook de pasta, laat het uitlekken doe de pasta in een schaal, voeg 1 eetlepel olijfolie toe. dit voorkomt plakken van de pasta (je kan ook de pasta onder de kraan/ met gekookt water afspoelen), peper, evt een heel klein beetje zout (doe ik niet, zalm is zout zat) en mengen 5. voeg creme fraiche en bieslook toe... mengen 6. voeg tomaat en zalm toe 7. voeg 1 eetlepel olijfolie toe, a quick squeeze of lime, nog wat peper.. strooi uiteindelijk nog wat bieslook erover heen Je kan dit recept makkelijk omtoveren naar een warm gerecht. voor de warme versie, gebruik ik zelf soms ui, soms knoflook, soms basilicum, soms groene olijfjes, soms broccoli, soms courgette (alle groene/rode groente komen in aanmerking. ik vind zelf de zachtere groentes fijner), soms pijnboompitjes, geen creme fraiche maar kookroom en verder zelf n beetje klooien en uitproberen. en de zalm en tomaat weer op t laatst toevoegen, anders kneus je ze (en de zalm gaart teveel naar mijn smaak als je het erin doet als de pan nog op t vuur staat)
Aardbeien met zwarte peper en het uitlekvocht van tomaat. 150 gr mascarpone 250 gr aardbeien 1 dl citroen/suikerwater 1 dl olijfolie vers gemalen zwarte peper 10 stuk tomaten 2 dl witte wijn snuf zout molen peper 1 takje basilicum 1 takje dragon 1 stuk sjalotten 1/2 teen knoflook cayenne peper De tomaten in de blender kort blenderen. Tomaten samen met de daaronder staande ingredi?nten gedurende 24 uur gekoeld laten marineren. De tomaten massa uithangen in een kaasdoek. Het opgevangen vocht binden met gelatine en op smaak brengen met zout. Tomatenbouillon in de koelkast laten geleren. Mascarpone op smaak brengen met wat poedersuiker en citroensap en een eidooier. De aardbeien ontkronen en in vieren snijden. De aardbeien met wat citroen/suikerwater en olijfolie. In een diep bord wat cr?me van mascarpone spuiten en daar omheen de aardbeien dresseren. Wat vers gemalen zwarte peper er over strooien en als laatste het uitlekvocht van tomaat eroverheen scheppen.
T ideale zondagochtend ontbijt. Alle benodigdheden heb je vaak wel in huis. Super om zomaar een keer te maken en je geliefde of jezelf mee te verrassen :D 250 gr zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder ietsiepietsie zout 45 gr zachte boter in blokjes 1 el witte basterdsuiker 75 gr rozijnen 1 losgeklopt ei 1 dl ijskoude melk oven op 180C voorverwarmen Meel, bakpoeder en zout mengen en zeven. Met vingers daar de boterblokjes doorheen prakken. Suiker en rozijnen toevoegen. 3/4 van het ei/melk mengsel toevoegen en met een mes doorroeren. Dit wordt een zacht, niet kleverig deeg. Hoe sneller je werkt, hoe beter. Rol het deeg uit tot 2-21/2 cm dikte op een met bloem bestoven blad. Snij ongeveer 10 stukjes, waarna de hoekjes met de vingers afgerond worden. Van boven bestrijken met melk/ei mengsel en bestrooien met suiker. 20-25 min bakken tot het deeg veerkrachtig aanvoelt. Warm/vers eten is het lekkerst. Lekker met boter/creme en jam (en sju en koffie)
Pageviews : ?
Geblokkeerd door : 0
Favoriet bij : 0
jaaaa, dat kan wel natuurlijk, hahaha,dank!!!is leuk hok, groot wel h? en zo te zien hoeven ze zich niet te vervelen!lijkt wel een speeltuin!
nee emma,echt????dat van die staarten???ai, ik zou bang zijn ze door te bijten..je doet me griezelen :-)))))))) maar...hoe doe ik dat..die foto`s kijken/snap ik nog niet?
o joh!zes maar liefst..gaan die dan allemaal in ??n hok, of gaan ze nooit in een hok..zie, ik heb geen verstand van ratjes en vind de staarten stiekem wel wat griezelig..leuk h? fokke en sukke!!! jij veel plezier met opruimen emma04.. ga ik eens aan de afw
oh, dat ik mooi. maakt het leven ook meteen een stuk gezelliger. zit j niet buiten in de zon?
yep, nog een vega en af en toe zelfs een wat vage vega ook nog ;-) en yep, heb twee poezen, zusjes, zijn alweer 16..wat vliegt de tijd, ik word oud,help! jij hebt zo te zien een rat?of meerdere?wat lijkt ie groot..
hee, hoi. ja, goed.. lekker weekend, leuke dingen, mooi weer en een nieuwe camera. wat wil je nog meer..? en met jou?