VURIGE GEHAKTSCHIJFJES Meng 200 gr. gehakt met 1/2 tl. zout en 2 tl. sambal manis, 1 eetl. ketjap manis ed. koriander (3 eetl. fijngehakt). En vorm balletjes en druk ze heel plat. Leg ze op een schaal en geef de ketjap er apart bij. Dit kan ook als fingerfood. Ong. 20 schijfjes even bakken id. grilpan. MINIKIPSATE MET SAMBAL-SATESAUS Snijd de kipfilet (200gr) in zeer kleine blokjes. En meng ze met 1 1/2 eetl. conimex wok marinade (sate), 2 eetl. olie ed. bieslook (2 eetl. fijngeknipt). Rijg de blokjes aan cocktailprikkers. Verwarm de pinda satesaus (1 b. indonesische pinda satesaus) volgens de verpakking. Roer er 2 tl. sambal badjak erdoor. Houd de saus warm op eern rechaud. Dit kan ook als fingerfood. Maak ong. 20 sateetjes. Gril ze bruin en gaar. Schep wat saus erover en de rest er apart bij serveren. Deze recepten zijn ook te vinden in Wokken en zo. (conimex) Serveer bij de gourmet natuurlijk ook kroepoek, atjar, ketjap manis, sambal, gebakken uitjes enz. enz. Eet smakelijk.
GEMARINEERDE KIP MET SESAM Snij 300 gr. kipfilet in kleine plakjes en bestrijk met olie. Leg ze tussen wat plasticfolie en sla ze plat met de deegroller. Meng 1b. conimex boemboe Ajam Paniki met 4 eetl. sesamzaad en 4 eetl. seamoli. Haal de kip erdoor en marineer ong. 15 min. Gril ze ad. tafel bruin en gaar. En dip ze in een saus naar keuze. RAUWKOSTSALADE MET KOKOS Was en snijd 1 kleine (ca. 400gr) spitskool in reepjes. Snij en was 4 lenteuitjes in ringetjes. Meng de kool ed. uitjes, 200gr. wortelreepjes ed. (100gr.) tauge in een ruime schaal. Voeg 1 potje atjar tjampoer, 1 pakje kokosmelk 2 eetl. citroensap en wat sambal tjampoer toe. En vermeng dit goed. Laat nog wat trekken. Roer nog een x goed door alvorens je het op tafel zet. NOEDELS MET PREI, SAMBAL EN MUNT Was en snij 1 prei in zeer smalle ringen. Kook in +- 15 seconden de miehoen (2 zakken a 250 gr.) Direct afgieten en afspoelen met koud water. En goed laten uitlekken. Roerbak de prei in een scheutje olie +- 3 min. Voeg wat sambal manis naar smaak toe en schep daarna de miehoen erdoor. Een paar min. mee roerbakken tot alles warm is. Zet de mie in een schaal op een rechaud op tafel. De munt er apart bij. Deze recepten zijn ook te vinden in de smaak van azie (Conimex)
Vul de blender voor de helft met vanille- of roomijs. Nog een helft met melk. Scheutje chocolademelk. Ongeveer 1 eetl. speculaaskruiden. Goed blenden. Schenk de smoothie in hoge glazen. Rietje erin. Fijne sinterklaas.
Meng 250 gr. bloem, 3 gr. bakpoeder, 1 eetl. speculaaskruiden, beetje kaneel, 125 gr. boter, 125 gr. bruine basterd suiker, 50 gr. schenkstroop, snufje zout, 1 eidooier en evt. wat melk tot een soepel deeg. Laat dit in een kom ong. 1 uur rusten in de koelkast. Bedek een bakblik met wat bakpapier. Haal na een uur het deeg te voorschijn. Kneed nogmaals even door. Voor de pepernoten. Maak kleine dunne staafjes. Breek met een mesje kleine stukjes. En rol daar kleine balletjes van. Leg op het bakblik en druk ze even plat. Speculaas (koek). Steek wat vormpjes eruit evt. wat nootjes of amandelschaafsel erop. Dit kan evt. samen op het bakblik bij de pepernoten. Verwarm de oven voor op 160 graden. En bak de pepernoten en/of speculaas ongeveer 20 min.
SPRUITENSTAMPPOT 1 kilo aardappels. Schillen en goed gaar koken. 500 gr. spruitjes schoonmaken en beetgaar koken. Ondertussen als dit staat te koken evt. wat spekblokjes krokant bakken. Als de aardappels gaar zijn even pureren met wat boter, melk, peper en wat nootmuskaat (evt. wat geraspte kaas). Spekblokjes met de jus erdoor roeren. Spruitjes afgieten en ook erdoor roeren. En klaar. Lekker vleesje erbij. Je kunt de stamppot natuurlijk ook een korstje geven. Door er wat paneermeel en kaas erover te strooien. En eventjes id. oven tot de schotel goudbruin is. SPRUITJESSOEP 500 gr. spruitjes schoonmaken en beetgaar koken. Ondertussen Snijd je 2 uitjes in kleine stukjes. 2 t. knoflook ook in kleine stukjes. Eventjes bakken id. boter. Voeg 25 cl melk en 40 cl kippenbouillon toe. En laat dit zachtjes 10 min. koken. Pureer de spruiten in een blender. De bouillon even mee pureren. Tot een mooi romig soepje. (Evt. nog door een zeef ). Je kunt met wat melk of room verdunnen. Op smaak brengen met zout en peper. Evt. wat uitgebakken spekblokjes erdoor en garneren met wat in ringetjes gesneden lenteui.
Pageviews : ?
Geblokkeerd door : 0
Favoriet bij : 3
ach dat foefje zal best werken maar dan worden ze sloppy..........maa r keertje american toast lust ik wel weer een keer
IVN is officieel in 1939 opgericht. De organisatie heette toen de Bond tegen Verontreiniging van Stad en Land. In 1960 heeft een naamswijziging plaatsgevonden naar Instituut voor natuurbeschermingse ducatie, met als afkorting IVN en in 1992 was er weer een
Dit is een agenda spammetje, nieuw item op: 11 oktober, Volksopstand den Haag, gezellig samen demonstreren voor de burgerlijke vrijheden. Kijk op www.happyvpro.nu
Haha dat zou zomaar kunnen. Het is over het algemeen een rustig, leuk festival, wel met de nodige herrie.