Aubergine in kokosmelk - VANGYACH BHAJI

2009-10-17


VANGYACH BHAJI Aubergine in kokosmelk Ca. 800 gram Aubergines (2 stuks +/-) Deze in ca. 1cm dikke plakken snijden Kurkuma Zout (liefst Himalaya-zout) Olijfolie Geklaarde boter (Ghee) 1 ui: heel fijn gehakt 1 knoflookteen (geperst) 1 groene peper; schoongemaakt en fijn gehakt 1 eetlepel gember vers geraspt 250 ml kokosmelk 2 eetlepels koriander fijn gesneden De Aubergines snijden in ca. 1 cm dikke plakken en over 2 borden verdelen. Over de aubergines kurkuma en zout strooien en inwrijven (beide kanten) De aubergines ca. 15 minuten laten rusten Olie in de bakpan verhitten en de aubergines daarin bakken ? niet al te bruin laten worden ? maar wel zacht ? dan uit de pan op keukenpapier leggen. 1 EL Ghee (geklaarde boter) in de pan of olie en dat verhitten. Vervolgens ui, knoflook, groene peper en de gember kort bakken, Kokosmelk erbij en laten koken. Leg de aubergines erbij en dan zachtjes verder laten pruttelen totdat de kokosmelk wat ingedikt is. Tot slot voeg je de 2 eetlepels koriander toe. Dit serveer je met citroen-kurkuma rijst en wortelsalade (zie blogs).

 

Citroen-Kurkuma rijst - NIMBU CHAWAL

2009-10-17


NIMBU CHAWAL Citroen-Kurkuma rijst Ca. 350 gram basmatirijst 125 ml citroensap 1 eetlepel kurkuma 1 handjevol cashewnoten 2 eetlepels koriander ? fijn gesneden 1 groene peper schoongemaakt en fijn gesneden 4 eetlepels geraspte kokos 1 theelepel zout (liefst Himalaya-zout) 4 eetlepels geklaarde boter (Ghee) of olijfolie Rijst koken ? afgieten Ghee of olie in de bakpan licht verhitten en de cashewnoten bakken dan op zacht vuur verder koken. Citroensap, kurkuma, geraspte kokos, zout en de rijst bij elkaar voegen. Tot slot de koriander erbij. De rijst serveer je met de aubergine in kokosmelk en wortelsalade (zie blogs).

 

Wortelsalade - GAJAR MOONGFALLI

2009-10-17


GAJAR MOONGFALLI Wortelsalade 150 ml yoghurt van de geit of anders koe ? theelepel zout (liefst Himalaya-zout) ? theelepel suiker (liefst oersuiker) ? citroen geperst 3 theelepels geraspte kokos 2 theelepels koriander fijn gesneden 250 gram wortelen in hele kleine blokjes gesneden 75 gram pinda?s grof gehakt (originele recept ? maar is ook heerlijk zonder) In een kom yoghurt, zout, suiker, citroensap, geraspte kokos en de koriander vermengen. De wortelen en eventueel de pind?s erbij, husselen en direct serveren. De wortelsalade serveer je met de aubergine in kokosmelk en de citroen-kurkuma rijst (zie blogs).

 

Informatie Ghee (geklaarde boter)

2009-10-17


Ghee (geklaarde boter) Ghee is een Indiase vorm van geklaarde boter. Ghee kan tot hogere temperaturen verhit worden dan boter en wordt in India onder andere gebruikt voor frituren en braden. Ghee kan je zelf maken door boter te laten smelten en ca. 20-20 minuten op een laag vuur laten koken totdat het water verdampt is, maar de boter nog niet gebruind is. Je ziet als snel de melkprote?nen verschijnen en zinken naar de bodem van de pan. Uiteindelijk giet je de inhoud van de pan door een doek (alles wordt gezeefd) in een hittevast potje. Zo blijft alle verontreiniging achter in het doek. Ghee kan ook buiten de koelkast bewaard worden.

 

Informatie Himalaya zout

2009-10-17


Informatie Himalayazout Himalayazout is een opneembaar zout. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristal in zulke kleine deeltjes (collo?daal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld. De effecten op het lichaam zijn dat het het afweersysteem versterkt, het fysiologisch evenwicht (homeostase) bevordert, de stofwisseling stimuleert, het lichaam zuivert en ontslakt, het vitaliseert en harmoniseert. Tevens vermindert het de behoefte aan overmatig zoete, zoute en vette voeding , evenals de hang naar tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

 
1 - 5 van 6 | volgende 5
STATS

Pageviews : ?

Geblokkeerd door : 0

Favoriet bij : 0

FOTO'S
Orig
Orig
Orig
Orig
FAVORIETEN
REACTIE'S
Newtone

Newtone

Opletten met pompoen... voor je het weet wordt het een koets....

_eld

_eld

Ik heb je recept 'gejat'en op mijn blog staat een variant ;-)

*sarah b.*

*sarah b.*

& hier nog een ander 'wat te doen met pompoen'-r ecept; http://www.bbc.co.u k/food/recipes/data base/pumpkinfritter s_92525.shtml

*sarah b.*

*sarah b.*

mijn tips; - bak de pompoen voor het koken & voeg tijdens het koken geraspte verse gember toe. maak de soep af met handje cashewnoten en evt wat geraspte kaas.

Alexia

Alexia

oeh, pompoensoep, lekka... maarre.... wie is u, met A. de St. Exup?ry in uw kielzog? :-)

tika

tika

Welke pompoensoort bedoel je?

Charlie

Charlie

Lekkerrrrr

blote voeten

blote voeten

verder: ik stoom ze in een grote stoompan, dan verlies je zo min mogelijk pitamientjes en ik stoom de uien ook mee. dan erna na het pureren met heet water dan doe ik er een schepje lijnzaadolie bij (die kan niet tegen verwarmd worden), heb je gelijk je ome

blote voeten

blote voeten

je kunt ze maandenlang bewaren, mits op een droge plek. tip: je hoeft ze niet te schillen, ik deed dat eerst altijd... maar dat hoeft dus helemaal niet. scheelt een hoop werk!

blote voeten

blote voeten

hoi eet smakelijk, dat moet een lekkere pompoensoep zijn te zien aan het recept in je blog... ik maak ook erg veel pompoensoep, gisteren nog. ik heb er veel gekocht ineens in de aanbieding ivm halloween. biologischeaanbiedi ng.nl

lm

lm

Pompoensoep? Alweer?

Quadrupel*

Quadrupel*

Doe ook eens feta en verse bieslook in de pompoensoep. Of gerookte kip en wat sambal!

30 - 45 van 61 | eerdervolgende 15
RSS